Află cine sunt bloggerii din juriu

În etapa a II-a de jurizare a Premiului "Augustin Frăţilă", 20 de bloggeri vor citi cele cinci romane de pe lista scurtă şi vor acorda puncte de la 1 la 5 fiecărui roman finalist.

De ce am ales ca bloggerii să aibă ultimul cuvânt?

"Cel mai important motiv a fost acela al transparenţei şi obiectivităţii. Un juriu format din cei mai influenţi 20 de bloggeri va fi oricând dincolo de orice suspiciune. Toţi au acceptat cu entuziasm să facă parte din acest juriu şi sunt voluntari, înţelegând importanţa proiectului în contextul cultural din România.

Al doilea motiv pentru care am hotărât să acordăm această mare responsabilitate bloggerilor este faptul că ei sunt exponenţii miilor de oameni care îi citesc. O carte poate fi impecabil scrisă, dar fără să fie o carte care să placă publicului larg.

Al treilea motiv, şi la fel de important ca primele două, este faptul că bloggerii au creat o comunitate activă ce sprijină activităţile culturale din România. În acest context a venit ca un lucru firesc să îi implicăm pe ei, cei care scriu constant despre cărţi, cei care sunt activi pe partea culturală şi care ajută zilnic la ridicarea nivelului de conştientizare cu privire la citit.

Acestea sunt motivele cele mai importante pentru care i-am invitat şi aş vrea să le mulţumesc tuturor celor 20 de bloggeri care au venit voluntari în acest proiect şi şi-au asumat responsabilitatea de a oferi cel mai mare premiu din istoria literaturii din România."
Mario De Mezzo, preşedinte Asociaţia Casa de Cultură
Să cunoaştem câţiva dintre ei.


Victor Kapra, scrie pe victorkapra.ro

Într-o  lume din ce în ce mai digitală - în care informația este condensată electronic cel mai adesea în câteva cuvinte - cei ce trudesc, un an sau mai mulți, la alcătuirea articulată a unei cărți merită luați în seamă și respectați. Ei sunt aristocrații timpurilor noastre grăbite, cei care ne povestesc viețile și ne ajută adesea să înțelegem mai bine ce se întâmplă cu noi.

Sunt onorat de invitația primită şi se prea poate ca unele dintre cărțile pe care le voi parcurge să rămână, pentru mine, memorabile.Laura Frunză
, scrie pe laurafrunza.com

Dezamăgită de faptul că autorii români nu sunt susţinuţi şi încurajaţi să scrie, am vrut să iau parte la acest demers al Asociaţiei Casa de Cultură tocmai pentru a mai spăla din sentimentele antagoniste pe care le am la adresa editurilor care preferă să cumpere literatură din afară şi nu din România.

Iniţiativa Casei de Cultură a trezit filologul din mine iar provocarea în sine a trezit scriitorul şi criticul din mine. Am peste 8 ani de când scriu recomandări şi traduc cărţi, aşa că lumea scrisului nu mi-e străină.

Sper să mă achit cu demnitate de sarcina dificilă de a citi cu tenacitate, de a analiza cu obiectivitate şi de a departaja cu onestitate unii dintre cei mai talentaţi scriitori ai momentului.

Dragoş Butuzea, scrie pe chestiilivreşti.blogspot.ro

Promovez, de cinci ani, pe internet, cartea universală şi românească, prin blogul personal Chestii livreşti.

Aşa ca nu puteam să nu contribui cu ceva la un aşa premiu, cu o valoare aşa de semnificativă, şi mai ales unde un rol important îl are cititorul obişnuit.
 
Dorinţa mea este ca premiul cel mare să reprezinte şi o operă de valoare.
Vezi toţi bloggerii din juriu aici. Lista va fi actualizată în permanenţă.

Parteneri