Premiul literar „Augustin Frăţilă”– romanul anului 2011 este oferit de compania Philip Morris Trading

10.000 de euro pentru cel mai bun roman românesc al anului 2011

Premiul literar „Augustin Frăţilă”, ediţia I, în valoare de 10.000 de euro este oferit de compania Philip Morris Trading, în cadrul concursului organizat de Asociaţia Casa de cultură cu sprijinul Hotel InterContinental şi Editura ALL.

Premiul vine să răsplătească cel mai bun roman românesc publicat în anul 2011. Juriul format din criticii literari Alex Ştefănescu, Dan C. Mihăilescu şi Daniel Cristea-Enache va stabili finaliştii concursului (cinci autori). Numele acestora vor fi cunoscute în 8 octombrie. Între 10 octombrie şi 2 noiembrie, 20 de bloggeri vor alege câştigătorul premiului, acordând puncte de la 1 la 5 fiecărui roman finalist. Autorul al cărui roman va primi cel mai mare punctaj va fi răsplătit cu Premiul literar „Augustin Frăţilă” – romanul anului 2011, oferit de compania Philip Morris Trading. Câştigătorul primeşte un cec în valoare de 10.000 de euro, acesta fiind cel mai mare premiu acordat până acum, în România, pentru creaţie literară.

„În încercarea de a atrage parteneri pentru acest proiect, am constatat că acum cultura este un concept la modă dar total neatractiv pentru diferiţi posibili sponsori. Mă bucur, însă, că au fost câţiva parteneri şi prieteni care au crezut în valoarea lui. Îi mulţumesc companiei Philip Morris Trading că a avut încredere în acest proiect şi a venit ca partener principal oferind în întregime premiul pentru cel mai bun roman al anului 2011. Ne dorim ca acest parteneriat să fie unul durabil, în care să promovăm împreună cultura şi autorii români.” - Mario De Mezzo, Preşedinte Asociaţia Casa de cultură.

 “Premiul literar „Augustin Frăţilă” va aduce în prim plan oameni talentaţi care pot contribui în mod decisiv la îmbogăţirea patrimoniului nostru literar. Compania Philip Morris Trading este onorată să sprijine prima ediţie a acestui proiect, care sperăm să fie unul de succes. Prin acest parteneriat vrem să subliniem importanţa proiectelor culturale la nivel naţional şi să sprijinim scriitorii români să îşi urmeze pasiunea –  demonstrând că literatura de calitate poate face carieră şi la noi în ţară” – Sorana Mantho, Director Corporate Affairs Romania & Bulgaria, Philip Morris Trading.

Compania Philip Morris Trading se implică activ, de peste 13 ani, în susţinerea programelor caritabile şi culturale din România.

Ceremonia în cadrul căreia se va acorda Premiul va avea loc în 7 noiembrie 2012 la Hotelul InterContinental Bucureşti.

Premiul literar „Augustin Frăţilă”, o iniţiativă a Asociaţiei Casa de cultură, va fi acordat în fiecare an pentru cel mai bun roman apărut în anul anterior, conform unei selecţii făcute de cei mai valoroşi critici literari şi de bloggeri cu influenţă în online.

Parteneri